Digital routes Maria Chalkia

Kορονοϊός – Κορονοπανικός. Σημειώσατε 1-1

Γράφει η Μαρία Ι. Χαλκιά

Καταρχήν, εύχομαι εσείς και η οικογένειας σας να είστε καλά και υγιείς
.
Έχουν έρθει κυριολεκτικά τα πάνω – κάτω. Παράδειγμα, πριν 3 μήνες εάν περιγράφαμε την σημερινή κατάσταση στον οποιονδήποτε, στην καλύτερη περίπτωση, θα γελούσε. Στην παρούσα φάση όμως, μόνο για γέλια δεν είναι η κατάσταση.

Αντίθετα, απαιτεί σοβαρότητα και ψυχραιμία. Φυσικά, είναι η ώρα να αναθεωρήσουμε αρκετά πράγματα που πιστεύαμε ή θεωρούσαμε δεδομένα στην εποχή «προ… κοροναϊού»

Ακόμα, είναι καιρός να αντιληφθούμε και να κατανοήσουμε ότι πάντα υπάρχουν επιχειρηματικές ευκαιρίες, όσο δυσοίωνο και αν φαίνεται σήμερα το οικονομικό μέλλον. Επιχειρήσεις άντεξαν όχι μόνο σε οικονομικές κρίσεις, σε περιόδους πολέμων και σε ασταθή πολιτικά περιβάλλοντα.

Επιχειρηματικότητα πάντα θα υπάρχει, το μυστικό κρύβεται στο πως ο κάθε επιχειρηματίας-επαγγελματίας θα αντιληφθεί έγκαιρα και θα ενσωματώσει την επερχόμενη αλλαγή, στο κατάστημα-γραφείο-επιχείρηση-ιατρείο κ.ο.κ.

Αυτή την στιγμή προέχει να περιοριστεί ο ιός και αυτό είναι προτεραιότητα. Θα πρέπει να «μείνουμε μέσα» και να κάνουμε υπομονή. Δεν παίζουμε με αυτό!

Όμως, με όποιον πελάτη μου και εάν έχω μιλήσει αυτές τις ημέρες, αλλά και με πολλούς άλλους επαγγελματίες, δεν παύει να ξεπηδάει το ερώτημα για το «μετά».

Τι θα γίνει μετά; Είμαι σίγουρη ότι και εσείς το σκέφτεστε. Τι θα γίνει όταν όλο αυτό τελειώσει; Μπορεί να κρατήσει 1-2 μήνες ακόμα; Όμως σίγουρα θα τελειώσει.

Όλοι μας σκεφτόμαστε το μετά. Τις δουλειές μας και σε τι κατάσταση θα είναι η οικονομία.

Αρκετοί σκέφτονται εάν οι πελάτες τους θα θέλουν ακόμα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, εάν θα μπορέσουν να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους, και εάν θα ορθοποδήσουν ξανά.

Θα σας πω απλά και με βεβαιότητα ότι: Εάν οι πελάτες σας ήθελαν πριν τον ιό τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, θα τα θέλουν και μετά. Όταν η ζωή μπει στους κανονικούς της ρυθμούς.


Οι ανάγκες και οι επιθυμίες δεν σταμάτησαν ποτέ, ούτε και θα σταματήσουν. Ίσως να αλλάξουν οι προτεραιότητες, αλλά είναι καιρός να εκμεταλλευθούμε αυτήν την περίοδο και να δούμε «εναλλακτικά σχέδια» για την δουλειά μας.

Ακόμα, υπάρχει και ένα αισιόδοξο σενάριο που λέει ότι η άνοδος, θα είναι αντίστοιχη της πτώσης, σχηματίζοντας το γράμμα V.

Η άποψη μου είναι ότι δεν γίνεται να κρατήσει για μεγάλο διάστημα το lock-down στις επιχειρήσεις. Η αγορά πρέπει να κινηθεί, να υπάρξει παραγωγή και δημιουργικότητα.

Δεν έχει να κάνει μόνο με τον ιδιωτικό τομέα αλλά και τον Δημόσιο, γιατί ας μην ξεχνάμε, ότι και το κράτος για να πληρώνει, από κάπου θα πρέπει να βρίσκει χρήματα! Οπότε το πλήρες “κλείσιμο” της αγοράς για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν θα δουλέψει.

Από την πλευρά μου σαν Μαρία Χαλκιά, αλλά και σαν επιχείρηση Digital routes, θέλω να ξέρετε ότι είμαι εδώ και δεσμεύομαι να είμαι το σημείο αναφοράς σας, ώστε να οργανώσετε και να υλοποιήσετε το Digital Marketing της δουλειάς σας τώρα και μετά.

Και μην ξεχνάτε – μείνετε σπίτι και μείνετε ασφαλείς!

Σε αυτό το στάδιο προέχει να βγούμε από αυτό, καλά και υγιείς.

 
Μαρία Ι. Χαλκιά Marketing & On Line Advertising Executive Google Ads Certified Professional Founder of Digital routes

Comments are closed.