Μαρία Χαλκιά. Απόφοιτος του Μήνα Δεκεμβρίου 2017 στο Mediterranean College
11 Ιανουαρίου 2018
ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
26 Φεβρουαρίου 2018

Ανακοίνωση της Google σχετικά με την ασφάλεια στο InternetΜετά από επίσημη ανακοίνωση της Google στις 8 Φλεβάρη 2018 γίνεται ξεκάθαρο ότι πλέον όλα τα sites θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό SSL ώστε η νέα έκδοση του Chrome (68) να τα χαρακητρίζει ασφαλή.

Σε διαφορετική περίπτωση, τα site που δεν διαθέτουν το συγκεκριμένο πιστοποιητικό, δεν θα θεωρούνται έμπιστα και κατά συνέπεια μη ασφαλή για τους χρήστες.

Όμως γιατί συμβαίνει αυτό;

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά η "κίνηση" στο διαδίκτυο με μεγάλα κρούσματα απάτης, ο κάθε χρήστης, αλλά και οι καταναλωτές πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς όταν πχ δίνουν τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών τους σε ένα e-shop, όταν κάνουν log in με τα προσωπικά τους στοιχεία σε ένα site, αλλά ακόμα και όταν επισκέπτονται ένα απλό site όπου υπάρχει φόρμα επικοινωνίας (είστε υπεύθυνοι από το νόμο γι αυτά τα στοιχεία). H Google αλλά και όλοι οι σχετικοί φορείς με το διαδίκτυο δίνουν μεγάλη σημασία στην ασφάλεια και στην σωστή χρήση του διαδικτύου γιατί είναι προς όφελος όλων μας.

Όμως τι είναι το SSL Πιστοποιητικό;

Το SSL (Secure Sockets Layer) δημιουργεί μια κρυπτογραφημένη σύνδεση μεταξύ του web server σας και του browser του επισκέπτη, διασφαλίζοντας την ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων ανάμεσα στις δύο πλευρές, αποτρέποντας την υποκλοπή τους από κακόβουλους χρήστες.

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι ένα SSL Πιστοποιητικό είναι θέμα:
Ασφάλειας
Εμπιστοσύνης
Παράγοντας θετικής κατάταξης στα αποτελέσματα της Google

Eπικοινώνησε μαζί μας στο 215 525 1459 ή στο info@digitalroutes.gr για να σε συμβουλεύσουμε ποιο είναι το κατάλληλο SSL Πιστοποιητικό για το site/e-shop σου και να σου το εγκαταστήσουμε άμεσα.

H επίσημη ανακοίνωση της Google Πατώντας εδώ
Please follow and like us: